Αφροδισιολόγος Αθήνα

Ο ειδικός αφροδισιολόγος στην Αθήνα (Ιλίσια) Dr Καραλέξης  με Νοσοκομειακή εμπειρία περισσότερη των 20 ετών στο Νοσοκομείο ΄Συγγρός΄ και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εκτιμά ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα αφροδίσια νοσήματα αποτελούν μία σύγχρονη πρόκληση. Έχει αναλάβει τη διάγνωση και τη θεραπεία εκατοντάδων  περιστατικών ανακουφίζοντας τον πόνο και την ψυχική επιβάρυνση που αποφέρουν.

Πρόκειται για μία ομάδα λοιμωδών νόσων με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης παγκοσμίως. Η σύφιλη, ο έρπης των γεννητικών οργάνων, το μαλακό έλκος των γεννητικών οργάνων (αιμόφιλος ducreyi), το αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα (χλαμύδια του τραχώματος), οι γονοκοκκικές λοιμώξεις, το οξυτενές κονδύλωμα (ιός θηλώματος) και διάφορες μυκητιάσεις, αποτελούν τη μεγάλη αυτή ομάδα, γνωστή και ως αφροδίσια νοσήματα.

ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ (ΙΛΙΣΙΑ)

ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ (ΙΛΙΣΙΑ)

Τί εκτιμά ο Αφροδισιολόγος Dr Καραλέξης;

Ο αφροδισιολόγος Dr Καραλέξης με την πολυετή εμπειρία του στην Αθήνα και στο εξωτερικό εκτιμά ότι κοινό στοιχείο για τα αφροδίσια νοσήματα είναι ότι μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Αυτή μπορεί να είναι άμεση ή σπάνια έμμεση (είδη υγιεινής, πετσέτες) επαφή με τα γεννητικά όργανα του / της πάσχοντος. Το AIDS και οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C μεταδίδονται επίσης με τη σεξουαλική επαφή αλλά περιγράφονται σε άλλο τμήμα/μέρος του δικτυακού χώρου μας.

Τί συμβαίνει στα αφροδίσια νοσήματα;

Σε πολλά αφροδίσια νοσήματα εμφανίζονται βλάβες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων όμως, κάθε μία από τις παραπάνω νόσους έχει διαφορετική βαρύτητα και η νοσηρότητά της ποικίλει.

Έτσι π.χ. η σύφιλη, χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει προοδευτικά από δερματικό εξάνθημα μέχρι μη αντιστρέψιμες νευρολογικές βλάβες (νωτιάδα φθίση, γενικευμένη παράλυση). Η σύφιλη στο πρωτογόνο στάδιο εμφανίζεται με τη μορφή  του συφιλιδικού έλκους, δηλαδή μιας πληγής στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μετά από χρόνο επώασης 3-4 εβδομάδων από τη στιγμή της μόλυνσης. Η δευτερογόνος σύφιλη εμφανίζεται από 6 εβδομάδες μέχρι 6 μήνες μετά την εμφάνιση του αρχικού έλκους(πληγής) με τις  εκδηλώσεις της λεγόμενης συφιλιδικής ροδάνθης από το δέρμα. Στην Λανθάνουσα σύφιλη που είναι ένα ακόμη στάδιο της νόσου απουσιάζουν εντελώς οι εκδηλώσεις από το δέρμα και η διάγνωση γίνεται μόνο εργαστηριακά με ειδικές εξετάσεις αίματος.

Αφροδισιολόγος στην Αθήνα Dr Καραλέξης

Τέλος, ο αφροδισιολόγος στην Αθήνα Dr Καραλέξης υποστηρίζει ότι στην τριτογόνο σύφιλη που αναπτύσσεται  3-7 χρόνια από την αρχική μόλυνση κάνουν την εμφάνισή τους τα φυματώματα και τα κομμιώματα. Επιπλέον έχουμε και τις εκδηλώσεις από τα εσωτερικά όργανα όπως η καρδιά, οι αρθρώσεις, το γαστρεντερικό σύστημα και κυρίως το νευρικό σύστημα(νευροσύφιλη).  Η κατεξοχήν  θεραπεία  της σύφιλης είναι η χορήγηση της πενικιλίνης σε διαφορετικές δόσεις και τρόπους χορήγησης ανάλογα με το στάδιο της νόσου.

Ομοίως, ποικίλη είναι και η πορεία της γονοκοκκικής λοίμωξης (βλεννόρροια) που μπορεί να παραμένει εντοπισμένη προκαλώντας ουρηθρίτιδα δηλαδή έκκριση κιτρινοπράσινου υγρού από την ουρήθρα στους άνδρες και τραχηλίτιδα στις γυναίκες. Μπορεί εξάλλου να έχουμε διάσπαρτη νόσο (γονοκοκκαιμία) με εκδηλώσεις ενδοκαρδίτιδας, μηνιγγίτιδας, ακόμη και σηψαιμίας με επικείμενο θάνατο. Η θεραπεία της γονόρροιας γίνεται με αντιβιοτικά και πραγματοποιείται μετά από καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα, έτσι ώστε να έχουμε στοχευμένη θεραπεία και να αποφύγουμε την τυχόν εμφάνιση αντίστασης στο αντιβιοτικό.

Ο έρπητας, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται από υψηλότατη μεταδοτικότητα και ενώ σε έναν κατά τα άλλα υγιή άνθρωπο συνήθως παραμένει μία εντοπισμένη δερματική λοίμωξη, σε έναν ανοσοκατασταλμένο παρουσιάζεται ως γενικευμένη, συχνά καταστροφική λοίμωξη. Η θεραπεία του έρπητα των γεννητικών οργάνων γίνεται με αντιικά δισκία.

Αξιοσημείωτη, είναι η επαληθευμένη συσχέτιση μερικών στελεχών του ιού του θηλώματος (οξυτενές κονδύλωμα) με την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου. Με χρόνο επώασης που κυμαίνεται από 1-10 μήνες από τη στιγμή που ερχόμαστε σε επαφή με τον φορέα της νόσου, τα κονδυλώματα εμφανίζονται ως μικρές βλατίδες ή θηλωματώδεις εκβλαστήσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν στους βλεννογόνους του στόματος ή στον φάρυγγα. Οι αιτίες που βοηθούν την ανάπτυξη των κονδυλωμάτων είναι:

Εγκυμοσύνη
Λοιμώξεις όπως από τριχομονάδες
Φίμωση
Ουρηθρίτιδα
Οξυουρίαση
Χρήση κορτικοστεροειδών τοπικά
Η θεραπεία των κονδυλωμάτων περιλαμβάνει τα κατωτέρω με κυρίαρχη θεραπευτική αντιμετώπιση την χρήση των Λέιζερ(Laser)

Ποδοφυλλίνη και Ποδοφυλλοτοξίνη τοπικά
Διαθερμοπηξία και Κροθεραπεία
CO2 Laser(Λέιζερ)
Χειρουργική αφαίρεση
Ρετινοειδή per os
Ιντερφερόνη ενδοβλαβικά ή συστηματικά
Τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γενικώς απαντούν καλά σε συγκεκριμένες αντιμικροβιακές αγωγές και εν τέλει θεραπεύονται είτε υποχωρούν. Παρ’ όλα αυτά λόγω της, συχνά υψηλής, νοσηρότητας και των επιπλοκών τους, η πρόληψη αποτελεί το σημαντικότερο μέσο αντιμετώπισης. Μέτρα προφύλαξης κατά τη σεξουαλική επαφή καθώς και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής των γεννητικών οργάνων θα πρέπει να ακολουθούνται πάντοτε.

Επιπρόσθετα, οποιοσδήποτε μολυνθεί, οφείλει να συμβουλευτεί τον ιατρό του ώστε να διδαχθεί το πώς θα προστατεύσει άτομα με τα οποία έρχεται σε στενή επαφή.

Επιδημιολογικά δεδομένα από τον αφροδισιολόγο Dr Καραλέξη

ΣΥΦΙΛΗ: Σύμφωνα μία επιδημιολογική μελέτη που αφορά την εμφάνιση νέων περιστατικών σύφιλης στο «Νοσοκομείο Συγγρός»  διαπιστώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 38% από το 2003 έως το 2010 σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ .

Έτσι από τα 116 περιστατικά το 2003 φτάσαμε στα 160 το 2010. Ενώ σε πανελλαδική βάση δηλώθηκαν το 2010,  241 περιστατικά από τα οποία τα 209 είναι άνδρες(86,7%) και τα 32 γυναίκες(13,3%).

Επί του συνόλου των ανδρών το 58,8% ήταν ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι. Η κύρια ηλικιακή ομάδα που προσβάλλεται είναι αυτή των 25-34 και στα δύο φύλα.

ΓΟΝΟΡΡΟΙΑ: Τα δεδομένα που προέρχονται από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γονόκοκκου(Ινστιτούτο Παστέρ), δείχνουν ότι τα κρούσματα από 108 το 1990 έφτασαν τα 312 το 2010.

Για τα 266 περιστατικά που είναι γνωστό το φύλο 260 (97,7%) αφορούσαν άνδρες και μόνο 6 γυναίκες. Επί του συνόλου των ανδρών που είναι γνωστός ο σεξουαλικός προσανατολισμός, το 74,5% αφορούσε ετεροφυλόφιλους άνδρες. Η κύρια ηλικιακή ομάδα ανδρών που προσβάλλεται είναι αυτή των 25-34 χρόνων.

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ: Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στην πρώτη θέση των πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων εξακολουθούν να παραμένουν τα κονδυλώματα, παρά τη χρήση του εμβολίου, χάρη στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει  πτωτική τάση στα κρούσματα ασθενών σε κάποιες χώρες.

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Νοσοκομείο  «Ανδρέας Συγγρός» ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν με κονδυλώματα σχεδόν διπλασιάστηκε κατά την περίοδο 2006-2011.

Τα κονδυλώματα μεταξύ των αφροδισίων νοσημάτων εμφανίζονται συνήθως σε άτομα ηλικίας 18-35 χρόνων. Παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση κονδυλωμάτων είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων, η έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε μικρότερη ηλικία και το κάπνισμα.

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας αλλά και του άνδρα υπό την μορφή μικρών ογκιδίων. Αντιμετωπίζονται με τη  χρήση τοπικών φαρμάκων, κρυοπηξία, διαθερμοπηξία, χειρουργική αφαίρεση και με Laser.

Tα εμβόλια που διατίθενται για τον HPV(κονδυλώματα) είναι δύο, το διδύναμο και το τετραδύναμο τα οποία περιλαμβάνονται στη χώρα μας στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών από το 2008.

AIDS: Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει φυσικά και το AIDS.Τα επιδημιολογικά δεδομένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίοδο 2010-2015 καταγράφουν για το 2010 530 κρούσματα , τα οποία ανέβηκαν στα 1059 το 2012 δηλαδή ποσοστό αύξησης που πλησιάζει το 100%, για να πέσουν έπειτα το 2014 στα 802 και το 2015 στα 667 νέα κρούσματα.

Από τα 667 νέα κρούσματα το 2015 το 88,5% ήταν άντρες και το 11,5% γυναίκες. Ενώ καθ όλη τη διάρκεια του 2014 από τα 802 νέα περιστατικά οι κατηγορίες μετάδοσης ήταν ομο/αμφιφυλόφιλοι 44,1% , χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών 13,2% , ετεροφυλόφιλοι 17,4% , ακαθόριστοι 25,2% και με κάθετη μετάδοση 0,1%.

«Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει  να λαμβάνουμε όλοι για να αποτρέψουμε τη μετάδοση των Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων είναι η χρήση προφυλακτικού, η επιλογή σταθερού συντρόφου και  ο εμβολιασμός για τον ιό HPV».

Μερικοί λόγοι για να προτιμήσετε τον αφροδισιολόγο στην Αθήνα Dr Καραλέξη:

Ο αφροδισιολόγος Κος Καραλέξης είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έχει 20ετή κλινική εμπειρία στις παθήσεις του δέρματος.
Έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ στη ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ και ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ.
Παρακολουθεί συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως σύνεδρος και ως ομιλητής.
Το προσωπικό της Κλινικής είναι άρτια εκπαιδευμένο.
Επώνυμοι, επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, είναι ανάμεσα στους ικανοποιημένους που εμπιστεύτηκαν την κλινική μας.
Η κλινική Dermahair βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στα 100 μέτρα από τη στάση του μετρό Μεγάρου Μουσικής. Πλήθος αξιόλογων ξενοδοχείων βρίσκονται πλησίον της κλινικής.
Η ανθρώπινη προσέγγιση, η επικοινωνία, η κατανόηση και το ενδιαφέρον είναι αυτά που κάνουν τη βασική διαφορά μας από τους άλλους.

Comments are closed.

 • Δερματολογία από τον ειδικό στη δερματοχειρουργική Dr Καραλέξη

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ (ΙΛΙΣΙΑ)

  Δερματολόγος στην Αθήνα Dr Καραλέξης

  Ο Δερματολόγος στην Αθήνα Απόστολος Καραλέξης αρχικά εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Στρατιωτική Ιατρική. Αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στην ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας. Τη στιγμή αυτή κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Δερματολογικής κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και λαμβάνει ενεργά μέρος διαρκώς σε συνέδρια στην […]
 • Πάντα στη διάθεσή σας. Απαντούμε σε όλα τα μηνύματα γραπτώς.

  ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ

  Ο δερματολόγος στην Αθήνα και αφροδισιολόγος ο Dr. Καραλέξης παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες εκτός από μεταμόσχευση μαλλιών, αφαίρεση τατουάζ και νήματα ανόρθωσης προσώπου. Είναι ειδικός στη:

  • λιπογλυπτική,
  • λιποαναρρόφηση,
  • αφαίρεση δερματικών όγκων,
  • αυτολόγο λίπος, μεσοθεραπεία,
  • υαλουρονικό, ρυτίδες,
  • πήλινγκ.

   Σας περιμένει στην κλινική του Derma hair clinic για μία εντελώς δωρεάν ενημέρωση.

 • ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ

  Ως δερματολόγος στην Αθήνα ο Dr. Καραλέξης παρέχει τις πιο καινοτόμες υπηρεσίες στη μεταμόσχευση μαλλιών , αφαίρεση τατουάζ και νήματα ανόρθωσης προσώπου.

  • Ο Κος Καραλέξης είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έχει 20ετή κλινική εμπειρία στις παθήσεις του δέρματος.

  • Έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ στη ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ και ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ.

  • Η κλινική Dermahair βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στα 100 μέτρα από τη στάση του μετρό Μεγάρου Μουσικής.

 • ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ στην ΑΘΗΝΑ

  Επίσης ως αφροδισιολόγος στην Αθήνα o Dr. Καραλέξης παρέχει τις πλέον σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

  • Έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ στη ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ και ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑ.

  • Παρακολουθεί συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως σύνεδρος και ως ομιλητής.

  • Το προσωπικό της Κλινικής είναι άρτια εκπαιδευμένο.

  Επώνυμοι, επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, είναι ανάμεσα στους ικανοποιημένους, που εμπιστεύτηκαν την κλινική μας.

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με Dr Καραλέξη

  Δρ. Καραλέξης Απόστολος

  ΕΔΡΑ

  Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας,
  (Μέγαρο Μουσικής)

  11528, Αθήνα

  210 723 2932

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  09.00-21.00